JAC Halle Vilvoorde

U bent hier

Info & Advies

In het jongerenonthaal kan iedereen terecht met elke vraag of probleem.

Je kan zelf kiezen hoe je liefst contact opneemt:

Je kan langskomen tijdens de openingsuren of op afspraak. Je kan bellen, mailen of chatten. Je kan ook volledig anoniem contact opnemen met ons, als je dat wil. Samen met jou proberen we je vraag helder te krijgen en tot oplossingen te komen. Jij kiest steeds waarbij je hulp wil.
Als je verdere begeleiding wil, bekijken we met jou of dit mogelijk is in het JAC.

Het jongerenonthaal is niet doorlopend open. Buiten de openingsuren kan je terecht op het telefoonnummer 102 van Awel of op het telefoonnummer 106 van Tele-onthaal.

Jouw dossier

Het dossier is een hulpmiddel in je hulpverlening. Alleen gegevens die hiertoe belangrijk zijn, worden opgenomen. We formuleren alles op een manier die je goed begrijpt. Je kan ook zeggen welke vertrouwelijke info je liever niet in het dossier wil.

In het CAW werken we met een elektronisch dossier. De toegang tot dit dossier is goed beveiligd. Hiervoor vragen we wel jouw schriftelijke toestemming. Je kan zelf op elk moment vragen om de persoonlijke stukken in je dossier in te kijken, alleen of samen met een vertrouwenspersoon. Wil je geen dossier, dan heb je het recht om dit te weigeren. Spreek ons hierover aan.

Je kan rekenen op het beroepsgeheim van de JAC-medewerker. Alleen met jouw toestemming zullen we info doorgeven aan andere hulpverleners of diensten. Ook tegenover je ouders hebben we zwijgplicht. In zeer ernstige situaties of wanneer er gevaar is voor jezelf of voor iemand anders, kunnen we het beroepsgeheim doorbreken om de noodsituatie te stoppen. We proberen dit altijd eerst met jou te bespreken.

Aarzel niet om ons meer informatie te vragen over je dossier en het delen van informatie.